Luxushotel a világ tetején

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Luxushotel a világ tetején

Feltöltve: 2007-03-28

Aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében 2010-ig megépül Lhásza első luxusszállodája, az ötcsillagos St. Regis Hotel.

A Starwood lánc leendő tagja a turisztikailag fontos Peking-Lhásza vasútvonal nyugati végén biztosít előkelő szállást a gazdag utazóknak.

A világ legmagasabb hegyének közelében épül fel Tibet első szállodája, a St. Regis Hotel. A Mount Everest tövében létesülő luxuskomplexum a tervek szerint 169 szobában fogadja a tehetős vendégeket. A Starwood újonca egy elnöki lakosztályt és 50 "villa stílusú" lakosztályt, valamint egy 850 négyzetméteres konferenciatermet is magában foglal. Az épület belsőépítészi munkáit a Jean-Michel Gathy's Denniston International Architects and Planners végzi.

A lhászai luxushotel várhatóan igen magas kihasználtsággal nyithatja meg kapuit három év múlva, a 2006 nyarán átadott Qinghai vasútvonal turizmusélénkítő hatása ugyanis már most is érezhető. A Starwood információi szerint már ezen rövid idő alatt is 15 százalékkal növekedett a térségbe érkezők száma, és ebben az évben még 3 millió turistát várnak Tibetbe, ami éves szinten 28 százalékos gyarapodást jelent.

A szálloda a festői Barrhor nevű körzetben épül, Lhászától keletre, ahonnan festői panoráma nyílik a környék hegyeire és a Potala palotára. (Deluxe Magazin)